Individual

Structura competiției

Competiția va fi împărțită în 5 categorii de vârstă și anume: 6-9; ani 10-12 ani; 13-15 ani; 16-18 ani; 19+ ani. Pentru fiecare categorie de vârstă se va organiza un sistem de grupe. Numărul grupelor și al portarilor care merg mai departe din grupe se va stabili în funcție de numărul de participanți. După grupe, se va organiza sistem eliminatoriu, până în finală. Se va juca și finala mică, pentru a stabili locurile 3-4.

 

Specificatii teren

Terenul va avea aproximativ 20m lungime.

Se va trasa o linie paralelă cu linia porții, la o distanță de aproximativ 5 metri de aceasta, la fiecare capăt al terenului, pentru a delimita careurile.

 

Durata jocului

Partidele vor fi împărțite în două reprize a câte 2 minute.

Jucătorii au dreptul la o pauză între reprize, pentru a se hidrata. Pauza nu trebuie să depășească 1 minut!

Pentru a evita tragerile de timp, fiecare portar are 6 secunde pentru a-si aseza mingea si pentru a suta, altfel celalalt portar va primi mingea.

 

Reguli joc

Cei doi portari vor putea trage la poartă prin orice mijloace (cu piciorul, cu mâna, din mâna cu piciorul etc.), cu condiția să nu depășească linia care delimitează careul propriu.

Fiecare jucator va trage pe rand, singura exceptie de la aceasta regula fiind in momentul in care mingea se respinge din bara, sau de catre portarul advers, inapoi in propriul careu. In aceasta situatie, acelasi portar va suta de doua ori.

Portarul care înscrie cele mai multe goluri la finalul timpului regulamentar câștigă. În caz de egalitate, se vor executa câte 3 penalti-uri de fiecare. Dacă, după seria de penalti-uri egalitatea persistă, se va executa câte un penalti până se va decide câștigătorul.

 

Reguli penalti-uri

Mingea va fi plasată pe punctul de la centrul terenului.

Portarul care se apără nu trebuie să depășească linia porții în momentul lovirii mingii de către adversar.

Lovitura se va executa numai la semnalul arbitrului.

 

Calificare din grupe

In functie de numarul total al participantior, se vor califica 1 sau 2 jucatori din fiecare grupa.

În cazul în care doi jucători, care se bat pe un loc calificabil, sunt la egalitate de puncte , se va lua în considerare meciul direct. Dacă acesta este egal, se va considera golaverajul și dacă și acesta este egal, jucătorul cu cele mai multe goluri va merge mai departe.

În situația în care 3 jucători se bat pe un loc calificabil și aceștia sunt la egalitate de puncte, se va face clasamentul în 3. Jucătorul cu cel mai bun golaveraj în partidele directe se va califica.