Interviu cu Dinu Laurentiu, fost castigator al Bataliei Portarilor

Publicat pe Publicat în Noutati

După un an 2016 în care a reușit un onorabil loc 4 la doar 19, Dinu Laurențiu, portar la acea vreme la C.S. Boldești reușește să își folosească experiența acumulată în anul precent pentru a câștiga în 2017 concursul “Bătălia Portarilor” atât la simplu cât și la dublu. Laurențiu a fost extrem de încântat să împărtășească din experința sa cu viitorii participanți la concurs, exprimându-și totodată părerile și impresiile referitoare la competiție prin intermediul unui interviu acordat staff-ului “Bătălia Portarilor”.

Staff: Salut, Laur! Spune-ne înainte de toate cum ai aflat de concurs și ce te-a determinat să te înscri?

Laurențiu: Am aflat de concurs prin intermediul prietenilor și a paginii de Facebook “Bătălia Portarilor România”. M-am înscris în primul rând pentru a vedea la ce nivel sunt. Voiam să văd portari mult mai experimentați și să văd dacă pot ajunge la nivelul lor.

Staff: Cum ai descrie în câteva cuvinte “Bătălia Portarilor”?

Laurențiu: În primul rând este oportunitatea perfectă de a vedea la ce nivel ești în acel moment, ocazia de a întâlni portari mai experimentați, de a-ți face prieteni noi. Per total este o experiență unică, un concurs foarte frumos pentru portari.

Staff: Dacă ar fi să numești două puncte tari și două puncte slabe ale concursului care ar fi acelea?

Laurențiu: Singurul punct slab al competiției ar fi suprafața unde se desfășoară concursul. Este vorba de un teren sintetic, iar eu personal mi-aș dori un gazon natural, de iarbă. Ca puncte tari aș numi intensitatea și trăirile fiecărui meci; acele emoții care te fac să tragi și mai mult de tine.

Staff: Ca fost câștigător al concursului atât la simplu cât și la dublu, ce sfaturi ai da viitorilor participanți pentru a-ți egala performanța?

Laurențiu: În primul rând o pregătire foarte bună deoarece este un concurs foarte solicitant și fără pregătire nu faci nimic. Este nevoie de concentrare pe toată durata competiției și multă ambiție de a te depăși în momentele dificile.

Staff: Reușește acest concurs să trezească emoțiile unui meci oficial? Putem vorbi de o plasare a acestuia, în funcție de stresul pe care îl resimte un portar, între antrenament și meci ofical?

Laurențiu: Da! În unele momente reușește chiar mai mult, mai ales după ce treci de grupele competiției și ajungi în fazele superioare.

Staff: Unul dintre premiile câștigate de tine la concursul “Bătălia Portarilor” a fost un cantonament în Anglia unde te-ai pregătit alături de portari din mai multe țări. Cum ai descrie experiența trăită în Anglia și la ce nivel de pregătire sunt portarii de acolo? Crezi că ar reuși să câștige “Bătălia Portarilor” împotriva portarilor români?

Laurențiu: A fost o experiență foarte plăcută. Din punctul meu de vedere portarii de acolo sunt la un nivel superior de pregătire deoarece au condiții mult mai bune decât noi. Diferența este că noi suntem mult mai serioși, avem o ambiție mult mai mare și putem ajunge la același nivel, ba chiar să îi depășim, chiar dacă nu avem condițiile lor de pregătire. Eu personal cred că nu ar avea șanse să câștige “Bătălia Portarilor” în detrimentul portarilor români.

Echipa “Bătălia Portarilor” îi mulțumește lui Laurențiu pentru amabilitatea de a discuta cu noi și de a împărtăși cu dumneavoastră din experiența și trăirile lui în concurs. Vă așteptăm și pe voi să participați și să demonstrați tuturor de ce sunteți în stare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *