Interviu cu Cosmin Ceaunaș, fost câștigător al Bătăliei Portarilor

Publicat pe Publicat în Noutati

Staff-ul Bătălia Portarilor are plăcerea să vă prezinte în exclusivitate un interviu cu Cosmin Ceaunaș, câștigător al ediției de la Râmnicu Sărat din 2018 și ocupant al locului al II-lea la ediția de la Galați din data de 11 mai 2019.

Deși din punct de vedere al vârstei se încadra la categoria 13-15 ani, Cosmin a cerut în 2018 permisiunea să participe la categoria de vârsta 16-18 ani reușind să urce pe prima treaptă a podiumului la ediția de la Râmnicu Sărat. În anul 2019, la ediția de la Galați, deși trebuia să participe la categoria de vârstă 16-18 ani, acesta a cerut din nou permisiunea să joace la o categorie superioară, seniori, unde a fost înfrânt în finală, reușind să își adjudece medalia de argint.

Staff: Salut, Cosmin! Spune-ne întâi de toate cum ai aflat de concurs și ce te-a determinat să te înscrii?

Cosmin: Salut! Am aflat de concurs de pe Facebook. Primisem o invitație și am zis să mă înscriu și eu să văd la ce nivel de pregătire sunt.

Staff: Cum ți s-a părut concursul? S-a ridicat la nivelul așteptărilor tale?

Cosmin: A fost una dintre cele mai frumoase experiențe din viața mea și sunt sigur că voi participa la fiecare ediție ce va urma. Organizarea este impecabilă și atmosfera incredibilă. Rar întâlnești persoane atât de deschise și prietenoase.

Staff: Reușește concursul să trezească emoțiile unui meci oficial sau vorbim doar despre emoțiile unui antrenament obișnuit?

Cosmin: Eu am avut emoții doar la primul meci, dar sunt altfel de trăiri față de un meci pentru că aici depinzi doar de tine. Este o senzație foarte plăcută pe care nu o întâlnești nicăieri decât la astfel de concursuri.

Staff: Dacă ar fi să numești 1-2 puncte tari ale concursului și 1-2 puncte slabe care ar fi acelea?

Cosmin: Nu știu să spun exact, dar un astfel de concurs te solicită fizic foarte mult. Dacă vii cu impresia că tu ești cel mai bun, sunt șanse mari să pierzi din primul meci. Contează cel mai mult să fii bine pregătit fizic și să fii foarte concentrat indiferent că ai avans de 3 goluri sau că ești condus cu 3 goluri.

Staff: Ce te-a determinat să participi anul acesta la categoria de seniori deși te încadrai la 16-18 ani? Aveai șanse mai mari sa câștigi la 16-18 ani. Care e motivul pentru care ai riscat premiul pentru a participa la seniori?

Cosmin: Am zis să văd cum e și la seniori. Când am câștigat la Râmnicu Sărat concursul la 16-18 ani aveam 15 ani. Am zis să fac la fel și să particip la seniori să văd la ce nivel sunt. Am fost aproape să câștig, dar nu am fost dezamăgit. De acum înainte voi participa doar la seniori pentru că am ajuns la vârsta în care nu mă mai pot duela cu cei de vârsta mea dacă vreau să progresez și să ajung la un nivel cât mai bun.

Staff: Ce sfat ai da viitorilor concurenți pentru a atinge performanțele tale?

Cosmin: Ca sfaturi generale, să fie concentrați pe fiecare minge și să se bucure de moment. Mai multe nu pot zice pentru că vreau să câștig și viitoarele ediții!

Staff-ul Bătălia Portarilor îi mulțumește lui Cosmin pentru amabilitatea de a discuta cu noi și a împărtășii cu dumneavoastră experiențele și impresiile lui referitoare la concurs!

Vă așteptăm și pe dumneavoastră să vă înscrieți la următoarea ediție de la București, 6-7 iulie, pentru a vă lupta pentru trofeul de “Cel mai bun Portar din România” cu Cosmin și ceilalți participanți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *