Editia 2017

Batalia Portarilor Romania si-a mai consumat un episod, al patrulea.

Am pastrat traditia si numarul participantilor a fost mai mare ca la editia precedenta, 138 fata de 126 anul trecut.

Incercam sa facem competitia din ce in ce mai interesanta, astfel ca anul acesta am avut mai multe premiere. In primul rand, pentru a scurta timpul de desfasurare pe fiecare zi, am impartit competitia in doua zile. Categoriile 7-9 ani si 10-12 ani jucand sambata, iar categoriile 13-15 ani, 16-18 ani si seniorii jucand Duminica.

O alta premiera a fost meciul demonstrativ jucat de doua doamne in deschiderea zilei a doua. Este vorba de Ionela Dinca si Florentina Smarandoiu. Doamnele s-au descurcat excelent si au oferit un spectacol foarte frumos, surprinzandu-ne cu executii si parade spectaculoase. Speram ca la editiile viitoare sa avem mai multe doamne si domnisoare, pentru a putea organiza o competitie separata si pentru ele.

Dar sa vedem cum s-au descurcat participantii.

La categoria 7-9 ani Haita Marius a ocupat locul 4, dupa ce a fost invins de Gheorghe David. Locul 1 a fost ocupat de Niculaie Cosmin, dupa ce acesta l-a invins in finala pe brasoveanul Staicu Matei.

La categoria 10-12 ani, Pletea Teodor, aflat pentru prima oara la Batalia Portarilor, a reusit sa ocupe locul 4, dupa ce a pierdut semifinala in fata lui Paharnicu Darius si finala mica in fata lui Filip David. Finala mare s-a disputat intre doi jucatori veniti de departe de Bucuresti: Feier Adrian din Targu Mures, aflat la prima participare, si galateanul Paharnicu Darius, pentru a doua oara la BP. Ardeleanul a avut castig de cauza si a plecat acasa cu trofeul de campion.

La categoria 13-15 ani Roman Artur a trecut usor de Oprica Andrei in semifinale, scor 4-0, iar Marinache Petru a castigat la limita, 1-0, in fata lui Tutu Alex. Finala mica a fost adjudecata de Oprica Andrei, care a prins, astfel, podiumul. In marea finala Roman a castigat cu 2-1 in fata lui Marinache, devenind campionul Bataliei Portarilor 2017.

La categoria 16-18 ani am avut jucatori din toate colturile tarii. Braila, Constanta, Brasov, Galati, Rm. Sarat, Focsani s.a. In semifinale, Nedelcu Narcis a trecut de Vasile Liviu, pentru a-si asigura locul in primii doi. In cealalta semifinala, Buchidau Alex a trecut cu 3-1 de galateanul Constantinescu Daniel. Finala mica a fost adjudecata de Constantinescu, aflat in premiera la Batalia Portarilor. Nedelcu Narcis a trecut de Buchidau Alex in marea finala si si-a adjudecat al doilea titlu de campion al BP, dupa victoria din 2015.

Cel mai frumos spectacol l-au oferit din nou seniorii. Si poate si cele mai mari surprize. Primii doi favoriti ai competitiei, Vlad Niculescu si Stefan Ciuculescu, au fost trasi in aceeasi grupa, fapt care ar fi asigurat ca cei doi se pot intalni doar in finala, in cazul in care treceau ambii de faza grupelor. Ciuculescu a fost campionul grupei de 3, cu doua victorii, iar Niculescu a trecut doar la penalty-uri de surpriza Vacaru Marius, aflat la prima sa participare, asigurandu-si participarea in sferturi. Favoritii celorlalte grupe, Dinu in grupa 1, Stanciu, in grupa 2 si Antal, in grupa 4, si-au castigat grupele cu maximum de puncte. Un obisnuit al competitiei, Matalica Ionut, nu a trecut de faza grupelor, fiind depasit in grupa 1 de Dinu si nou debutantul Geanta Marius.

In faza sferturilor a venit prima surpiza, Niculescu fiind invins de Stanciu Octavian. Dinu a treut de Ivan, Ciuculescu de Oprea si Geanta de Antal.

In semifinale Ciuculescu a trecut cu greu de Geanta, 7-5, iar Dinu l-a invins pe bunul sau prieten, Stanciu Octavian cu 8-3.

Finala mica a fost adjudecata de Stanciu dupa un meci extreme de spectaculos cu Geanta. Scorul dupa cele 5 minute de joc a fost 8-8 (!) iar Stanciu s-a impus la penalty-uri, reusind sa apare excelent doua executii.

In finala mare am avut parte de cea de-a doua surpriza majora. Dinu s-a impus, tot la penalty-uri, in fata dublului campion al BP si favoritul competitiei, Ciuculescu. Scorul a fost de 5-5, iar Dinu a castigat cu 7-6 dupa loviturile de departajare.

 

Anul acesta am incercat sa aducem ceva in plus Bataliei. Astfel, am creat si competitia pe echipe si, pentru o prima editie, consideram ca a fost un success.

Am avut 8 echipe inscrise, una mai interesanta ca alta: tata si fiu, frati, prieteni buni, ba chiar intr-o echipa am avut  un jucator care joaca atacant la echipa de club.

Locatia noastra a fost de aceasta data una noua, si anume Atletico Madrid Training Grounds, fosta baza Coresi din Bucuresti. O arena nou construita, moderna.

In prima semifinala echipa Stanciu Octavian/Stanciu Bogdan, unii din favoritii competitiei, au trecut de echipa Velica Alexandru/Dumitrescu Andrei cu 4-2. In semifinala a doua, principalii favoriti, Dinu Laurentiu/Antal Gabriel au invins lejer, 8-2, pe fratii Nicolae Catalin/Nicolae Rares, pentru a-si asigura locul in marea finala.

In finala mica echipa Nicolae/Nicolae a invins perechea Velica/Dumitrescu cu 4-2 si au prins podiumul.

Marea finala s-a disputat intre principalii favoriti ai zilei, echipele a doi semifinalisti ai competitiei de individual: Stanciu/Stanciu si Dinu/Antal. Dinu si-a dovedit inca o data forma buna din acest an si, dupa victoria de la individual, a contribuit decisive si la castigarea competiei pe echipe, scor 4-2. Astfel, bunii prieteni Dinu Laurentiu si Antal Gabriel, au castigat prima editie a Bataliei Portarilor pe echipe!

Felicitari tuturor participantilor si castigatorilor!

 

Multumim sponsorilor de anul acesta:

Electronic Professional Design, Victory Cup, Academia de portari Stesial, Academia de portari Florin Tene, Academia de portari Just4Keepers Bucuresti si RG Romania!

Va asteptam si la editia urmatoare!