Editia 2016

 

13661937_942636529192863_8354553739460745007_o

S-a incheiat şi cea de-a treia ediţie a Bătăliei Portarilor România!

De departe cea mai bogată ediţie de pana acum in ceea ce priveşte numărul de participanţi. 120 de portari au luat parte la startul celei mai tari competiţii din România dedicată exclusiv lor! Cât primele două ediţii la un loc!
Au participat portari din Galaţi, Constanţa, Vrancea, Tulcea, Bacău, Braşov, Prahova, Giurgiu, Dâmboviţa şi chiar şi din Cluj si Botoşani!!
Incă o premieră in acest an a fost prezenţa unei fete. Irina Smărăndoiu este prima fată care participă la Bătălia Portarilor România si chiar s-a descurcat onorabil, fiind aproape de calificarea din grupe!

La ediţia din 2016 am făcut un mare pas inainte prin creeare site-ului oficial. Inscrierile s-au făcut numai prin site, iar plata prin virament bancar.Tocmai datorită acestui lucru, am reuşit sa ne organizăam mult mai bine decat la ediţiile precedente. Fiecare participant a stiut incă de inainte sa ajungă la Sud Arena in ce grupă este şi pe ce teren va juca. Astfel, timpul de desfăşurare a competiţiei a fost acelaşi ca anul trecut, deşi am avut un număr dublu de portari.

Iată ce s-a întâmplat pe fiecare categorie de vârstă:
La seniori, nici o surpriză. Stefan Ciuculescu a caştigat pentru a 2-a oară Batalia Portarilor, după succesul din 2014. Ştefan l-a învins in finala pe Ionuţ Mătălica, un portar care progresează de la an la an. Nu as fi surprins dacă va fi el campionul in 2017. In finala mica, Alex Antal a trecut de Dinu Laurenţiu pentru a prinde podiumul.

Categoria 1998 – 2000 a fost şi în acest an foarte disputată. Antonio Boia a termina al doilea, ca si anul trecut. De data aceasta, Alex Dragomir a fost cel care l-a învins, după ce a trecut de campionul en-titre, Narcis Nedelcu, in sferturi. Robert Bucur a câştigat finala mică in faţa lui Florin Dârlău.

31 de portari s-au înscris la categoria 2001-2003, iar cel mai bun dintre aceştia a fost rapidistul Alexandru Velica. Alex a trecut de tulceanul Filip Mastică pentru a-şi adjudeca trofeul. In finala mica, aflat deja la a 2-a participare, Cristi Caslariu a prins podiumul după victoria in faţa lui Alex Achiriloaie.

Cea mai populată categoria a fost 2004-2006. Un număr total de 37 de portari au participat in acest an. Antonio Poenaru, de la Delta Aegyssus Tulcea a câştigat competiţia, dupa ce a trecut de focşăneanul Luca Martiş. In finala mica, Darius Paharnicu, venit de la Galaţi, l-a învins pe Claudiu Pătraşcu şi şi-a adjudecat locul trei.

Categoria cea mai simpatică a fost şi de data aceasta cea dedicată copiillor de 9 ani sau mai mici. David Ghenea a luat locul doi, la fel ca şi anul trecut. Caştigătorul acestei ediţii a fost Tudor Catalin. In finala mica Matei Vlaicu a trecut de David Gheorghe intr-un meci strâns.

Bineînteles ca au fost şi mici probleme, inevitabile la o competiţie ce aliniază la start 120 de sportivi, printra care şi copii. Căldura excesivă a fost din nou un impediment in desfaşurarea competiţiei, in condiţiie in care aceasta a durat aproape 7 ore. Pentru ediţiile viitoare ne vom gandi la un nou format, mai scurt. Poate vom putea să desfăşuram competiţia pe parcursul mai multor zile.
De asemenea, cu doua zile înainte de Bătălie am aflat că poarta mare de la Sud Arena s-a rupt şi ca trebuie sa facem rost de o alta. Din fericire, am găsit o poartă pe care inchiriat-o şi am adus-o cu platforma in dimineata competiţiei.

Per total, o ediţie foarte reuşită, organizată foarte bine (nu perfect), cu un numar record de participanţi, fapt ce ne dă incredere ca Bătălia Portarilor va ajunge una dintre cele mai populare si apreciate competiţii din România, şi asta nu doar datorită faptului că este foarte inedită.

Multumim sponsorilor care ne-au fost alături in acest an. ACS Stesial a asigurat, ca si la ediţiile precedente, trofeele, medaliile, diplomele si tricourile de campioni. Multumim si băieţilor de la Victory Cup pentru sprijin, dar si lui Vlad Niculescu, de la Fit-up Studio Bucureşti!

Va multumim tuturor pentru participare! Vă aşteptăm la ediţia viitoare!

 

logo_acs_stesial             12299112_436015579940358_1495392818172232761_n              logoFITUP-rosu