Echipe

ATENTIE: Pentru a se disputa competitia pe echipe, e necesar sa se inscrie cel putin 8 echipe la fiecare categorie de varsta. 
Structura competiției

Competiția va fi împărțită în 2 categorii de vârstă. Prima categorie va fi formata din jucatorii de pana la 14 ani inclusiv, iar cea de-a doua pentru portarii care au 15 ani sau mai mult, in functie de anul nasterii. Pentru fiecare categorie de vârstă se va organiza un sistem de grupe. Numărul grupelor și al portarilor care merg mai departe din grupe se va stabili în funcție de numărul de participanți. După grupe, se va organiza sistem eliminatoriu, până în finală. Se va juca și finala mică, pentru a stabili locurile 3-4.

 

Specificatii teren

Terenul va avea aproximativ 20m lungime.

Se va trasa o linie paralelă cu linia porții, la o distanță de aproximativ 5 metri de aceasta, la fiecare capăt al terenului, pentru a delimita careurile.

 

Durata jocului

Partidele vor fi împărțite în două reprize a câte 3 minute.

Jucătorii au dreptul la o pauză între reprize, pentru a se hidrata. Pauza nu trebuie să depășească 1 minut!

 

Reguli joc

Portarii pot trage folosind orice procedeu: cu piciorul, cu mana, din mana cu piciorul etc., cu condiția să nu depășească linia care delimitează careul propriu.
Fiecare echipa va trage pe rand, singura exceptie de la aceasta regula fiind in momentul in care mingea se respinge din bara, sau de catre portarii echipei adverse, inapoi in propriul careu. .
De asemenea, portarii fiecarei echipe vor trage pe rand.
Daca unul din portari nu nimereste poarta, acesta trebuie sa alerge pana la mijlocul terenului si sa atinga un con, lasandu-si, astfel, colegul sa apere singur poarta pana reuseste sa revina.
Echipa care marcheaza mai multe goluri la finalul celor doua reprize castiga. În caz de egalitate, se vor executa câte 4 penalti-uri de fiecare. Dacă, după seria de penalti-uri egalitatea persistă, se va executa câte un penalty până se va decide câștigătorul. Vor executa, pe rand, ambii portari ai fiecarei echipe. De asemenea, ambii portari ai fiecarei echipe vor sta in poarta.

 

 

Reguli penalti-uri

Mingea va fi plasată pe punctul de la centrul terenului.

Portarul care se apără nu trebuie să depășească linia porții în momentul lovirii mingii de către adversar.

Lovitura se va executa numai la semnalul arbitrului.

 

Calificare din grupe

In functie de numarul total al echipelor participante, se vor califica prima sau primele 2 echipe din fiecare grupa.

În cazul în care doua echipe, care se bat pe un loc calificabil, sunt la egalitate de puncte, de ex. echipa de pe locul 2 sau cel de pe locul 3 dintr-o grupă din care se califică primele două locuri , se va lua în considerare meciul direct. Dacă acesta este egal, se va considera golaverajul și dacă și acesta este egal, echipa cu cele mai multe goluri va merge mai departe.

În situația în care 3 echipe se bat pe un loc calificabil și acestea sunt la egalitate de puncte, se va face clasamentul în 3. Echipa cu cel mai bun golaveraj în partidele directe, se va califica.